74,8

74,8

25 november 2018 0 Door mamamarleen

Het moment dat je s’ ochtends op de weegschaal staat en 74.8 ziet staan. Yes, Yes, Yes ik zit onder de 75!! Dat is 13 kilo lichter dan VOOR mijn zwangerschappen (en meer dan 20 kilo in totaal) 🤩.

3 maanden geleden ben ik bij een orthomoleculair therapeut geweest. Al jaren ben ik elke dag heul erg moe. Tel daar veel darmklachten, buikpijnen en de zware bekkeninstabiliteit bij op en je snapt dat ik op zoek was naar iemand die me daarmee kon helpen. Ik heb voor 24 dingen bloed laten prikken en daaruit bleek dat mijn lever overbelast is. Mijn immuunsysteem en alvleesklier zijn ook overbelast en mijn lichaam is insuline resistent geworden. Ijzer wordt wel aangemaakt maar niet goed opgenomen, ik heb een vitamine D tekort en chronische ontstekingen in mijn lijf. Hallo! Vind je het gek dat ik al jaren zo moe ben en dat mijn bekken niet herstelt!

Ze heeft me een andere manier van eten geadviseerd. S ‘avonds na 7 uur niet meer eten en pas om half 8 ontbijten (1 a 1,5 uur nadat ik wakker ben). 3 goede maaltijden en 2 kleine tussendoortjes. Geen suiker, beperkt koolhydraten, veel eiwitten en goede vetten. Dit heb ik aangevuld met een hand vol gerichte supplementen.

Nu 3 maanden later ben ik 13 kilo lichter dan voor mijn zwangerschappen, heb ik meer energie en zijn alle randklachten zoals een opgeblazen buik, darmklachten en hoofdpijn weg. Ik merk dat ik fysiek meer kan dan 2 maanden geleden. Een rondje door het park. Met Lisa eventjes naar de speeltuin. Of een uurtje naar de yoga. Het kan weer en dat is zoo fijn! De pijnmeter staat niet meer elke avond in het rood. Wel plof ik elke avond om half 8 bekaf op de bank omdat ik teveel gedaan heb. Iets met leren doseren 🤭. Ik ben er nog niet en heb nog een kronkelende weg te gaan voordat ik volledig pijnvrij ben. Maar hell Yeah, dat me dat gaat lukken. Deze stappen voelen zo goed 💚🙏