Wie is eigenlijk de zanger van Phil Collins?

Wie is eigenlijk de zanger van Phil Collins?

3 mei 2019 0 Door mamamarleen

Toen Pm en ik elkaar net kenden (5,5 jaar geleden), waren we bij een optreden van een coverband. Die band speelde nummers van Phil Collins. Ik stelde de legendarische vraag “Wie is eigenlijk de zanger van Phil Collins?” Pm keek me aan met een blik van serieus?!! En antwoordde “Wie is de zanger van Marco Borsato?” Waarop ik zei: “Wat is dat nou weer voor domme vraag!” “Net zo’n domme vraag als wie is de zanger van Phil Collins.” Het was een gezellig concert 😂. Voor mij was het een hele logische vraag. We hadden het al vaker over Genesis, Phil Collins en Sting gehad en het was voor mij niet helemaal helder wie bij wie hoorde. Dus je snapt dat er in het kader van mijn muzikale opvoeding een concert van Phil Collins op de planning moest. Overigens hebben anderen meer last van mijn gebrek aan muziekkennis dan dat ik er zelf last van heb, maar dat ter zijde.

Het Goffertpark

20 juni is het zover. In Het Goffertpark. Pm had in oktober al kaarten gekocht, met het idee dat ik tegen die tijd allang herstelt zou zijn. “Liefie, hoe zie je dat concert precies voor je? Alsof ik 3 uur kan staan of op de grond kan zitten? Dat kan ik echt niet! Verkoop mijn kaartje maar en ga maar met iemand anders.” “Nee, ik wil samen met jou gaan! We verzinnen er wel iets op. Desnoods huren we een rolstoel, komt goed.”

Plan de campagne

Een dag later kwam ik met dit plan naar beneden. Ik heb nog 8 weken en ga zorgen dat ik van het concert geniet! Zonder dat ik gehinderd wordt door de pijn in mijn lijf. Ik heb direct een afspraak met de fysiotherapeut gemaakt met wie ik 2x per week sport. Hij heeft oefeningen bedacht waarmee ik mijn sta belasting kan trainen. De oefeningen zien er heel stoer uit hihi. Ik sta in een krijgers pose met twee van die beugels in mijn hand aan zo’n groot fitnessapparaat. Eerst 3×10 duwen, dan 3×10 naar me toe trekken en dan 3×10 met een draaibeweging. En elke twee weken met meer gewicht eraan.

Hoe ziet mijn plan eruit?

Mijn plan bestaat uit twee delen, een vast onderdeel dat ik elke week doe en oefeningen die wekelijks meer worden.

Het vaste onderdeel:

  • Mijn suiker inname gaat weer drastisch naar beneden (gelukkig heb ik net geen heerlijke cake gebakken. Met suiker 🤪). Want ik heb gemerkt dat als ik veel suiker eet, ik meer last van mijn darmen, minder energie, sneller moe ben en meer pijn in mijn bekken heb.
  • Veel muziek van Phil Collins luisteren. Overigens luisteren we de muziek regelmatig in de auto.
  • Op zoek naar wat ik het mooiste nummer vind. Op dit moment is dat … Geen idee nog.
  • Tussendoor actief staan.
  • Mantra: ik geniet van dit concert.

Het wekelijkse deel:

  • 2x per week sta belasting trainen met de fysio.
  • Werken aan een sta bureau.
  • 4x in de week trainen met actief staan.
  • 3x in de week trainen met op de grond zitten.

Ik heb er alle vertrouwen in dat het een top concert wordt. En dat ik ervan geniet 🙏