Ik ben precies daar waar ik moet zijn

Ik ben precies daar waar ik moet zijn

1 oktober 2018 0 Door mamamarleen

Ik ben precies daar waar ik moet zijn. Hoezo ben ik daar waar ik moet zijn? Het is maandagochtend 10 uur en ik lig in bed. Ik ben bekaf, mijn lijf doet pijn en ik heb het koud. Ik wil hier niet zijn! Ik wil iets doen, ergens bijhoren, kletsen over het weekend en me vooral nuttig voelen. Maar mijn lijf vindt van niet.

Ik heb 2 weken niet gezwommen of aan yoga gedaan. Mijn rug voelt als een elastiek waar de rek uit is, slap en voorovergebogen. Met een slappe rug span ik mijn dwarse buikspieren niet meer aan en til ik slordig. In plaats van gecontroleerd te tillen, slinger ik de een of de ander van de grond op de plek waar hij of zij naar toe moet. Mijn schaambot doet zeer. Het gevoel alsof je op de stang van een herenfiets bent geklapt. Autsj!

Ik vraag aan mijn lijf: wat heb jij nodig vandaag? Ik hoor rust en yoga. Is het verstandig om vandaag te zwemmen? Nee, dan belast je het meer. Ga ik vanavond naar de yoga? JA! Doe ik straks oefeningen voor mijn rug? Ja! Welke voeding heb ik vandaag nodig? Een lunch met avocado, tussendoor een appel en groente met hummus en vanavond heerlijke wokkie dat mijn lief gister al heeft gekookt.

Ik doe mee aan een drukpuntenchallenge. Ik leg mijn handen op het drukpunt en herhaal het mantra van de dag, ik ben precies daar waar ik moet zijn. Ik voel me verdrietig. Verdrietig omdat ik nog steeds thuis ben. Verdrietig omdat ik minder kan dan dat ik wil. Verdrietig omdat ik zo hard voor mezelf ben. En verdrietig omdat Lisa zich van me afzet. Ze is echt een papa’s meisje en dat zal ze altijd blijven. Papa is haar held hihi. Ze vindt dat ik teveel met Koen bezig ben en heeft het gevoel dat zij op de tweede plek komt. Waarschijnlijk heeft ze gelijk, ze voelt dat niet voor niets. Daarom hebben we morgen een mama-Lisa dag. Koen gaat naar de gastouder en wij gaan samen wat leuks doen. Echte aandacht voor haar. Samen zijn. Samen spelen. Samen knuffelen en luisteren naar al haar mooie verhalen.

Ik leg mijn handen opnieuw op het drukpunt en herhaal ik ben precies daar waar ik moet zijn. Ik voel rust. Het is oké. Ik mag nu rusten, zodat ik vanmiddag vanuit liefde en vertrouwen de dingen kan doen die ik vandaag wil doen. Zodat mijn lichaam vandaag kan herstellen van het weekend. Zodat ik vanmiddag een lieve mama/ vrouw met aandacht voor mijn kindjes en PM kan zijn. Zodat ik vanavond een yoga les kan volgen en weer kan werken aan een sterke rug.

Ik ben precies daar waar ik moet zijn. Op de plek waar ik werk aan mezelf om weer fit, sterk en in balans te zijn 🙏.