1 juli, wat een mooie dag om uit de ziektewet te gaan 😃

1 juli, wat een mooie dag om uit de ziektewet te gaan 😃

1 juli 2019 0 Door mamamarleen

“Kijk met trots terug op alle stappen die je hebt gezet”

1 juli, een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen half jaar. Want man, wat ben ik trots op alle stappen die ik heb gezet. Zowel letterlijk als figuurlijk. En vandaag is ook de dag dat ik na 1,5 jaar uit de ziektewet ga 😃.

Ik voel me goed

Laat ik met het belangrijkste beginnen. Ik voel me goed, heb meer energie en zit lekker in mijn vel. Sinds 3 maanden merk ik dat ik met vertrouwen een dag met Lisa en Koen tegemoet ga. Daarvoor ging ik de dag vanuit angst in. Hou ik het wel vol? Werken ze allebei mee? Kan ik slapen? Lukt het me wel? Nu merk ik dat ik vertrouwen heb. Gaan we iets doen, dan is dat ok. Gaan we niets doen en hebben we een thuis dagje, dan is dat ook ok. Ook merk ik dat het huishouden makkelijker gaat. Voor mijn gevoel heb ik het weer onder controle, ben in bij met de was, doe ik ’s ochtends boodschapjes en is het eten op tijd klaar.

Pm en ik zijn weer leuke dingen gaan doen, zijn een paar keer samen naar het theater en de sauna geweest. En vorige week waren we als klapper bij het concert van Phil Collins in het Goffertpark. Ook in de slaapkamer merk ik het. We kunnen nu weer dingen doen die een half jaar geleden fysiek niet mogelijk waren. Heel fijn!

Van ieniemienie stapjes lopen tot weer op de fiets

Vorig jaar ben ik letterlijk met ieniemienie stapjes begonnen. Elke dag een paar meter meer. Dat werd 100 meter meer en zo werden de stukken groter. Nu kan ik langer wandelen, naar de speeltuin of op en neer naar de stad lopen. En ik kan weer fietsen! Je wilt niet weten hoe blij ik daarvan word. Met Lisa en Koen op de fiets samen de omgeving ontdekken. Nog steeds maar max 20 minuten, maar dat geeft niet, ik fiets weer!

Vanuit vertrouwen als Pm op reis is

Pm is laatst 8 dagen op reis geweest en ook die dagen gaan steeds beter. Ik heb mijn ritme gevonden met mezelf, Lisa en Koen en weet dat ik het aankan. Ja, de dagen zijn pittig, dat zal altijd blijven. Maar ik zie er niet meer enorm tegenop en twijfel hoe ik de week door moet komen. Ik heb vertrouwen in mijn lijf en mezelf!

Weer aan het werk voor 2 uur per week

In januari ben ik met 2 uur per week begonnen met werken. Vanuit het re-integratiebureau ben ik bij een fijn bedrijf terecht gekomen waar ik hele goede begeleiding heb gehad. Elke maand ben ik met een paar uur omhoog gegaan. Ondertussen zit ik al 3 maanden op de 12 uur.

Uit de ziektewet

Vandaag is het 1 juli, halverwege het jaar. Dat vind ik een mooi moment om uit de ziektewet te gaan en voor 12 uur weer in loondienst te gaan. Yes!!! Wat een enorme stap. Een mega mega mijlpaal 😃.

Ik ga aan de slag als communicatie adviseur bij @procorpus. Super leuk bedrijf in Enschede dat in de markt vooral bekend staat als gezondheidscentrum en fysiotherapie. Ondertussen doen ze veeeeeel meer en hebben ze drie grote takken Arbeid & Gezondheid, Chronische pijn revalidatie en Eerstelijnszorg. Alleen weet de markt dat nog onvoldoende tot niet. Positionering, branding, nieuwe websites, Social media en alle andere uitingen. Ze hebben niemand op communicatiegebied en ik mag alles bedenken en regelen. Een mooie uitdaging waar ik onwijs veel zin in heb! Het komende half jaar ga ik met begeleiding van het re-integratiebureau verder opbouwen van 12 naar 24 uur per week.

Ik heb er hard en hart voor gewerkt, 2x per week trainen met de fysio, veel support van mijn lief, yin yoga, elke dag rug- en bekkenoefeningen, opletten qua voeding, rust, rust, rust en supplementen. Ik ben ongelofelijk trots op waar ik nu sta. Mijn bekkeninstabiliteit is nog niet over, ik heb nog steeds snel pijn en het lijntje tussen normaal en veel pijn is dun. Het gaat over, ik weer alleen niet wanneer. Ik vertrouw op mezelf en mijn sterke en gevoelige lijf. Ik word omringd door mensen die mij steunen. Bekkeninstabiliteit, ooit ben je weg, daar vertrouw ik op 🙏💚😃